سرخط خبرها

آموزش کیک اسفنجی

آموزش کیک اسفنجی

 راحترین و سالمترین کیکی که میتوان در منزل پخت کیک اسفنجی است و برای کسانی که محدودیت خوردن چربی دارند مناسب میباشد.

 من چند تا دستور کیک اسفنجی دارم .. اما به جرات می تونم بگم بهترین دستور کیک اسفنجی هست که تا حالا درست کردم همینه که خدمتتون می گم…

مواد لازم کیک اسفنجی:

آرد قنادی: ۲ پیمانه

پودر قند: ۲ پیمانه سرخالی

تخم مرغ خنک: ۶ تا

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری سرصاف

نمک: نوک قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری

آب جوش: نصف پیمانه

 

طرز پخت کیک اسفنجی:

بهترین آردی که دارین رو همیشه برای کیک استفاده کنین..من خودم آرد رو از بهترین فروشگاه لوازم قنادی اینجا به صورت کیلویی می خرم و خیلی هم راضیم…پس آرد مرغوب استفاده کنین

اگه مثل من پودر قند ندارین، شکر رو آسیاب کنین و بعد هم الک کنین

فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد از قبل روشن می کنیم (در انتها درباره دمای فر توضیح دادم..صبور باشین!!)..کف قالب رو کاغذ روغنی میندازیم .. فقط زاویه بین کف قالب و دیواره را تا ارتفاع یک سانتی متر..با روغن مایع چرب می کنیم…توی شکل نشون دادم

 آموزش کیک اسفنجی

آرد و نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط و سه بار الک کردم و می گذاریم کنار

 آموزش کیک اسفنجی

قسمت سفیده تخم مرغ: 

تخم مرغ های خنکمون رو زرده و سفیده شو جدا می کنیم … (پس لازم نیست مثه کیک های دیگه از قبل دربیاریم تا همدمای محیط بشن..باید خنک باشن)..سفیده ها رو با همزن می زنیم..با دور متوسط …سفید و برفی که شد نصف پودر قند رو می ریزیم توش و بازم می زنیم تا فرم بگیره و از ظرف نریزه و میذاریم کنار یا توی یخچال

 آموزش کیک اسفنجی

قسمت زرده تخم مرغ:

زرده ها و وانیل رو با بقیه پودر قند مخلوط می کنم و کمی با همزن می زنیم … آب جوش رو سریع می ریزیم و هم می زنیم همزمان تا زرده پخته نشه… سرعت عمل داشته باشین! هم زدن زرده ها بعد از ریختن آب باید زیاد باشه تا جایی که کرم و کشدار بشه و از حالت روون در بیاد

آموزش کیک اسفنجی ساده

خب دیگه همزن رو می ذاریم کنار و سفیده رو آروم و با لیسک به زرده اضافه می کنیم و دورانی هم می زنیم تا به خوردش بره …بعدم مخلوط آرد {آرد و نمک و بیکینگ پودر }رو کم کم اضافه می کنم و بازم دورانی با لیسک مواد رو یکنواخت می کنیم…نکته مهم در هم زدن توی این مرحله، اینه که باید با لیسک مواد رو فولد کنیم یعنی هم نزنیم…بلکه از یک سمت به سمت دیگه تا کنیم (بهتره که سفیده و آرد رو به تناوب مخلوط کنیم)

 آموزش کیک اسفنجی ساده

توی قالب می ریزیم … ببینین دو سوم قالب خالیه..این کیک پفش عالیه پس درنظر بگیریم…مایه این کیک برای قالب من زیاد بود.. چون قالبم ارتفاعش کم بود..واسه همین بقیه شو توی قالب کوچیک لوف که داشتم ریختم

 آموزش کیک اسفنجی ساده

قالب رو توی فر می ذاریم و چیزی حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان می دیم بهش تا بپزه…بازم خودتون چک کنین البته … بعد از اینکه با خلال دندون چک کردیم و از پختش مطمئن شدیم در میاریم و اجازه می دیم خنک بشه..کمربند دور قالب رو باز کردم

آموزش کیک

بازم می ذاریم خنک بشه..بعد یه ظرف روش گذاشتم و سر و تهش کردم !!

آموزش کیک

حالا کف قالب و کاغذ رو آروم برمی داریم

آموزش کیک

بـــــــــــه بــــــــــه …بافت کیک عالی، نرم و سبک و بسیار خوشمزه..صد البته می دونین که کیک های اسفنجی چون هیچ روغنی داخلش نداره برای خامه کشی و تزیین مناسبن و تنهایی شاید کمی خشک به نظر بیاد و تو گلو گیر کنه !!! البته من خالی خالی هم دوسش دارم 

درآخر هم بعضی نکته های خانم طوروسیان و اونایی که خودم بهش رسیدم رو براتون می گم:

** اگه خواستین کیک اسفنجی کاکائویی درست کنن، پودر کاکائو رو به زرده اضافه کنین و با آرد مخلوط نکنین

**اگر دوست دارید کیک اسفنجی خوش طعم با کیفیت و ماندگاری بالا داشته باشید سعی کنید تا انجایی که میتوانید از میزان بیکینگ پودر کم کنید و کمبودش را با اضافه کردن تخم مرغ به مواد اولیه جبران کنید..

** درباره دمای فر هم این عین گفته ایشونه: “اگر با من بود، هیچ جا دمای فر ذکر نمی کردم، مگر موارد خیلی خاص . 
من خودم کیکهامو روی دمای ۱۴۰ درجه ی سانتیگراد می پزم ، چون دمای فر من اینطوری تنظیم شده و روی ۱۶۰ غذا می پزم !!! دمای استاندارد، ۱۸۰ درجه است.
دمای فر را اینطوری نوشتن را من بیشتر قبول دارم : ” برای کیک شیفون و اسفنجی، فرتون رو دمایی تنظیم کنید که همیشه برای کیک ساده ی خانگی تنظیم می کنید و یا برای بیسکوئیت : دمای فر یک مقدار پائین تر از زمانی که کیک ساده می پزید.”

واسه همینم من روی ۱۸۰ که همیشه برای پخت کیک می ذارم گذاشتم دوستان…شما هم هر درجه ای که همیشه کیک می پزین تنظیم کنین..چون فرهای برقی و گازی خیلی فرق دارن با هم.. فقط طبیعتا زمان پخت هم تغییر می کنه..پس حواستون باشه پلیــــــز !!

** این مواد برای یه کیک تولد برای یه مهمونی مناسبه که همه رو توی یه قالب ۲۵ سانت با دیواره بلند درست کنیم و سه لایه برش بزنیم..عاالی میشه..اما برای تولد های خودمونی…نصف کنین مواد رو..منم اشتباه کردم که همشو درست کردم و البته سه چهارم کیک رو به همسایه مون دادم!!!

** توی پخت هر نوع کیکی، انتخاب اندازه مناسب قالب خیلی مهمه، اگه خواستین توی قالب مربع یا مستطیل درست کنین خب طبیعتا باید مساحت این قالب گرد با مساحت اون قالب یکی دربیاد … مثلا قالب گرد این کیک ۲۵ هست..پس مساحتش میشه ۴۹۰ … قالب مربع یا مستطیلی باید انتخاب بشه که این مساحت رو داشته باشه … مثلا قالب مربع ۲۲ سانت خوبه .. دستور رو هم اگه نصف کردیم..قالب گرد مناسب ۱۲ سانت خوبه و مربع هم ۱۰ تا ۱۲ سانت

* می تونیم کف قالب رو با روغن مایع کم چرب کنیم و کاغذ روغنی بذاریم که بچسبه بهش و مایه کیک خوب و یه دست پخته بشه .. دیواره ها رو مطلقا بیشتر از همون ۱ سانت چرب نکنین که مانع پف خوب کیک میشه …کیک اسفنجی چون خودش رو به دیواره های ظرف می چسبونه و پف می کنه و بالا میره در قالب دیواره چرب، امکان پف عالی نداره. ولی اگر پختش کافی باشه معمولا یه کوچولو از دیواره قالب فاصله می گیره و خودش رو جمع می کنه که با یک کارد بلند به آرامی میشه بدون خرابی کیک رو از دیواره کاملا جدا کرد.چرب کردن اون یک سانت اول دیواره هم کار رو تضمین می کنه که زیباتر از قالب دربیاد

 

 

QR Code For: آموزش کیک اسفنجی

درباره ی jizjiz

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.