سرخط خبرها

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش جو

آش اصولا غذای خوشمزه ایه حالا هر نوعیش به یه شکل البته از بین همه آشها آش جو اگر خوب و اصولی پخته بشه جزو بهترین هاست.این دستور طرز پخت آش جو به صورت متداول و اصیله البته هر منطقه ای در ایران این آش رو با افزودنی متفاوت طبخ میکنند ..و

مواد لازم برای تهیه آش جو:

گوشت سردست بدون استخوان گوسفندی                     ۵۰۰ گرم

جو پوست گرفته                                                        نصف استکان

نخود                                                                       نصف استکان

لوبیا قرمز                                                                 نصف استکان

عدس                                                                      نصف استکان

برنج                                                                        نصف استکان

ماش                                                                       نصف  استکان      

پیاز درشت                                                                 ۲ عدد

سبزی آش خرد شده (جعفری،اسفناج ،گشنیز، تره               ۱ کیلو گرم

نعناع خشک                                                               ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زرد چوبه                                                  به مقدار لازم

روغن                                                                       به مقدار لازم

کشک                                                                       به مقدار لازم

سیر                                                                             چند حبه

طرز تهیه آش جو :     

گوشت را در ظرفی جدا گانه به همراه افزودنی هایی مناسب( نمک و فلفل و…) آب پز کنید و سپس بکوبید یا رشته رشته کنید.

ظرفی مناسب انتخاب کنید و در آن مقداری روغن بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود سپس پیاز های خرد شده(بهتره نگینی نباشه و کمی بلندتر خرد شده باشه)را به روغن اضافه میکنیم و در اصطلاح پیازداغ میکنیم. زرد چوبه را به پیاز اضافه می کنیم تا زرد چوبه هم تفت بخورد.

چند دقیقه قبل از آماده شدن پیازداغ همه حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم بدون اب به پیاز داغ اضافه میکنیم و چند دقیقه ای هم میزنیم. و سپس برنج را به مواد اضافه میکنیم(بدون آب).

 می گذاریم تمام مواد با آب، نمک و فلفل بپزد. وقتی حبوبات و جو و برنج پخته شد، سبزی خرد شده را به آش می افزاییم و حرارت را کم می کنیم تا آش جا بیفتد. از خرد شدن برنج نترسید خوب آشه دیگه! 

گوشت پخته شده را به مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم و آب جوش را به قدری به غذا اضافه میکنیم که روی مواد را کاملا بپوشاند و حتی کمی بالاتر هم باشد. حالا زیر شعله را کم کرده و از شعله پخش کن هم استفاده میکنیم و به اش زمان میدهیم تا خوب بپزد.

و در انتها کمی روغن را داغ کنید و زردچوبه و نعنا داخلش ریخته و پس از مدت کمی تفت دادن به آش اضافه کنید. پس از جا افتادن آش کشک را اضافه کنید و بگذارید کشک در آش کاملاً بجوشید

 تزیین آش جو :

آش را در ظرف کشیده و روی آن را با مقداری کشک ، سیر داغ ، نعناع داغ و … تزئین کنید.

 

نکات لازم برای تهیه انواع آش:

– جو یکی از قدیمی ترین غلات است و دارای مقدار بسیار کمی چربی اشباع ، کلسترول و سدیم میباشد ، همچنین منبع خوبی از فیبرغذایی و ویتامین است ، به همین دلیل استفاده از آن به عنوان یک ماده غذایی مفید قابل توجه است.

– اگر در انتهای پخت دو قاشق آرد و مقداری زعفران را در کمی روغن داغ تفت داده و به آش اضافه کنید مزه بسیار خوبی پیدا میکند. 

– اولین نکته قابل ذکر، خوب جا افتادن آش می باشد و حبوبات آش هم باید کاملاً پخته باشد.

– سعی کنید آش خیلی شل نباشد و تا حد ممکن آب آن کشیده شود تا خوشمزه تر شود. 

– اگر بتوانید مقداری قلم تهیه کنید و آن را از شب با آب بپزید و به جای آب در آش از آب قلم استفاده کنید آش شما واقعا فوق العاده میشود. 

– برای خوب پخته شدن و خوش رنگ بودن آش، حبوبات را یک روز قبل از پختن خیس کنید. چون این طوری زودتر پخته می شود

– سبزیهای دیرپز را ۱۵ دقیقه قبل از سبزیهای زودپز به آش اضافه کنید.

– فراموش نکنید که زمان پخت بیشتر یعنی آش خوشمزه تر.اگر وقت دارید آش را از شب قبل روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. 

– سعی کنید پس از اضافه کردن برنج، آش را مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد و شعله کاملاً ملایم باشد.

– سبزی آش را بعد از پخته شدن برنج اضافه کنید.

– سبزی آش جو باید کاملاً‌ ریز باشد به عکس آش رشته

چند قاشق برنج نیز می‌توانید به جو آش را اضافه کرده برای لعاب بیشتر آن 

مقدار ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه آش همراه با کشک رنگ خوبی به اش می‌دهد.

آش جو اگر با فلفل بیشتری در صورت علاقه تهیه شود از سردی جو و کشک کم می‌شود و مزه بهتری به آن می‌دهد.

 

QR Code For: طرز تهیه آش جو

درباره ی jizjiz