سرخط خبرها

طرز تهیه استانبولی پلو

طرز تهیه استانبولی پلو

استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همه‌تهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزه‌تر می‌شود….

مواد لازم استانبولی پلو  :

برنج ۲ پیمانه

گوشت ماهیچه یا چرخ کرده و یا مرغ به میزان لازم

سیب زمینی ۲ عدد

پیاز

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق

گوجه فرنگی ۲ عدد

سیر

نمک و فلفل

زردچوبه

 ادویه کاری به مقدار کافی

روغن

 

طرز تهیه:
برنج رو بشورین و با یه مقدار نمک بذارین خیس بخوره.
حالا یه قابلمه آب را بگذارید جوش بیاد و بعد برنج رو با آب جوش و کمی نمک بزارین بپزه به اندازه‌ای که تا نصف بند انگشت روی برنج را آب جوش بگیرد و بعد آبکش کنین همیشه یادتون باشه که هر وقت پلوهای مخلوط درست میکنین برنج رو کمی خشک تر بردارین یعنی برنج خیلی نباید بپزه.

سیب زمینی ها رو مکعب درست کنید و با کمی روغن و نمک سرخ کنید ( می توانید سیب زمینی ها رو خیلی درشت برش کنید کمی نیم پز کنید و بعد در روغن سرخ کنید)

 

. بعد پیاز ها رو خلالی و تو روغن سرخ کنین و بعد گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده ارو بریزین و تفت بدین (مرغ را از قبل می پزیم. وقتی پخته شده آنرا ریش ریش می کنیم و تمام استخواهای اضافی را جدا می کنیم.)  و بعد سیر رو رنده ریز بزنین و به گوشت و پیاز اضافه کنین سپس، گوجه فرنگی رب گوجه ، نمک ، فلفل و زردچوبه رو هم بریزین و بعد از یکی دو دقیقه زیر غذا رو خاموش کنین.

ته دیگ کمی روغن و زعفران آبکرده بریزین و بعد سیب زمینی ها رو ورقه ورقه کنین و کف دیگ بچینین.

حالا تو یه ظرف گود برنج آبکش شده رو با مواد خوب مخلوط کنین و توی دیگ روی سیب زمینی ها بریزین و دم کنین. ابتدا شعله رو زیاد کنین و هر وقت که برنج بخار کرد زعفران آبکرده رو بریزین و شعله رو کم کنین. 

(البته اگه دوست داشتین می تونین یه لایه برنج و یه لایه مواد و همینطور تا آخر ادامه بدین تا مواد و برنج هر دو تمام شن )
حالا استانبولی پلو رو تو ظرف بکشین و با ماست چکیده یا سالاد شیرازی میل کنین

 * میتوانید سیب زمینی را اخر سر که استانبولی دم کشید موقع سر لا به لا برنج بریزید ..

 

 

نکات استانبولی پلو 

نکاتی که در ادامه می‌آید کاملا سلیقه‌ای است و شما می‌توانید به میل خودتان مقادیر آن را تغییر داده و کم و زیاد کنید. 

۱ – اگر از قابلمه تفلون یا شعله‌پخش‌کن استفاده کنید، ته‌دیگ خوبی به دست می‌آورید، در غیر این صورت رب گوجه‌فرنگی می‌‌سوزد و ته‌دیگ سیاه و بدمزه می‌شود.

۲ – استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا می‌دهد.

۳ – می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابه‌لای پلو بریزید. 

۴ – اگر فقط از گوجه‌فرنگی استفاده کنید، غذایتان کمرنگ می‌شود و احتمال شفته‌شدن آن زیاد است. بنابراین حتما رب گوجه‌فرنگی را به غذا اضافه کنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.

۵ – بدیهی است که استفاده از زعفران غذا را خوشمزه‌تر می‌کند.

۶ – کارتان کمی سخت می‌شود، اما اگر گوجه‌فرنگی‌ها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید، تجربه جالبی خواهید داشت.

۷ – اگر اهل فلفل‌دلمه‌ای هستید، نصف فلفل‌دلمه‌ای سبز یا قرمز را  نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شکل و شمایل غذا را بهتر می‌کند.

۸ – اضافه کردن یکی، دو عدد گوجه‌فرنگی متوسط پوست‌کنده ۸ قاچ، استانبولی‌پلو را خوشمزه‌تر می‌کند.

۹ – نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آب‌جوش، استانبولی‌پلو را ترش می‌کند.

۱۰ – اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید، عطر و طعم آن بی‌نظیر می‌شود. این کار به‌خصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز است.

۱۱ – با اینکه استفاده از برنج ایرانی در طبخ پلو دشوارتر از برنج‌های وارداتی است و امکان شفته شدن دارد، اما مطمئنا طعم بهتری خواهد داشت. اگر نگران این موضوع هستید، دو نکته را رعایت کنید: یکی اینکه از برنجی استفاده کنید که قبلا تجربه پخت آن را داشته‌اید. دوم اینکه می‌توانید مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.

۱۲ – اگر در قابلمه‌ای که استفاده می‌کنید خوب بسته و چفت می‌شود و سوراخ دارد، از دم‌کنی استفاده نکنید. در این صورت پلو خوش‌قیافه‌تر می‌شود و احتمال ریسک کمتر است، این نکته‌را در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.

مخلفات استانبولی چیست؟

استانبولی‌پلو از آن دسته غذاهایی است که با تمام مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل سرو است، اما توصیه می‌شود آن را با ماست یا
ماست وخیار و سبزی خوردن سر میز بیاورید.

QR Code For: طرز تهیه استانبولی پلو

درباره ی jizjiz

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.