سرخط خبرها

طرز تهیه ترشی بامیه

هنوز هم می توانید بامیه را در بازار پیدا کنید و برای پاییز یک ترشی متفاوت داشته باشید.

بامیه گیاهی است گرم‌سیری که در نقاط سرد، رشد کمی دارد. در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی مصرف می‌شود. در ترکیه بامیه را خشک و برای مصرف زمستان ذخیره می‌کنند. در ایران برای تهیه خورش بامیه از آن استفاده می شود که غذای معروف جنوب ایران است.

ترشی بامیه یکی از خوشمزه ترین و آسان ترین انواع ترشی هاست. با ما همراه باشید برای درست کردن ترشی بامیه.

اگه اهل ترشی هستید و دوست دارید طعم های جدید رو تست کنید تا هنوز بامیه هست دست به کار بشید و این ترشی خوشمزه رو درست کنید

من که خیلی دوسش دارم واسه تزیین سفره های مهمونی هم عالیهاون لزجی بامیه اصلا توش حس نمیشه .

طرز تهیه ترشی بامیه
طرز تهیه ترشی بامیه

مواد لازم برای ترشی بامیه :

بامیه = ۵۰۰ گرم

سرکه سفید = ۱ پیمانه

آب = ۱پیمانه

نمک معمولی = ۱٫۵ قاشق سوپ خوری -نمک معمولی بدون ید ( نمک ید دار برای شور و ترشی مناسب نیست .)

فلفل تند = ۳ عدد

فلفل سیاه = چند عدد نسابیده

موسیر = ۳ عدد

سیر = ۳ تا ۴ حبه

برگ گلپر = ۴ عدد

تخم گشنیز = نسابیده

سبزی معطر (برگ گلپر -ترخون – مرزه – جعفری – نعنا خشک)

طرز تهیه ترشی بامیه :

ابتدا بامیه ها رو بشورید سپس آبکش کنید (ترجیحا روی یک پارچه) و بزارید آبشون بره و خشک شوند.

دم بامیه ها رو با قیچی خیلی کم کوتاه کنید از ته نگیرید که مواد لزجش بیرون بزنه یه کوچولو فقط سرشو صاف کنید

سبزی رو پاک کنید و بشورید بزارید آبش بره من از سبزی خشک استفاده کردم

ظرف مورد نظرتون رو هم بشورید و اجازه بدید کامل داخلش خشک بشه

بامیه ها رو داخل ظرف بچینید بینش سبزی و سیر خرد شده و فلفل تند و موسیر هم بزارید و با هم مخلوط کنید

در ظرف جداگانه ۱ پیمانه سرکه و ۱ پیمانه آب و یک و نیم قاشق سوپخوری نمک را مخلوط کرده و هم می‌زنیم تا نمک در آب حل شود. این محلول را می جوشانیم و اجازه می دهیم خنک شود

محلول را روی بامیه‌ها ریخته و تا سر ، لبالب پر کنین، در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس در آن را ببندید تا هوا نکشد و ترشی حا بیفتند.

در جای خنک نگهداری می‌کنیم. بعد از دو هفته ترشی آماده است.

در مورد مدت ماندگاری ترشی بامیه :

اگر در یخچال باشد ( یا جای خیلی خنک ) ۵-۶ ماه قابل استفاده است.

روش تهیهٔ محلول آب نمک
در یک لیتر آب جوشانده، ۱۵۰ گرم نمک را حل کرده و سپس یک استکان سرکه به آن اضافه می کنیم و محلول آب نمک سرکه را به مدت چند دقیقه می جوشانیم. پس از سرد شدن مخلوط آب نمک و سرکه آن را روی بامیه های چیده شده در ظرف می ریزیم تا ظرف کاملاً پر شود؛

نکات مربوط به ترشی بامیه :

-بهتر است از بامیه های ریزی که معمولا در خورش مورد استفاده قرار نمیگیرند استفاده کنید که هم ظاهر ترشی زیبا تر باشد و هم زود تر آماده مصرف شوند .

-خیلی کم از انتهای بامیه جدا کنید در غیر این صورت لعاب درون بامیه خارج شده و ترشی لیز می­شود.

-حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.

-بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه) من معمولا واسه ترشی هام مقدار آب نمک میریزم چون باعث میشه ترشی خیلی ترش و تیز نشه که موقع خوردن دل ادم ضعف بره

-شما هم اگه خواستید این کار رو بکنید باید یک سوم ظرفتون رو مخلوط آب نمک بریزید بعد مابقی ظرف رو با سرکه پر کنید

طرز تهیه آب و نمک هم به این صورته که برای هر  دو لیوان آب یک قاشق غذاخوری سر صاف نمک میریزم (اندازه لیوان هم لیوانی که ظرفیت ۲۰۰ میلی گرم آب رو داشته باشه)

-اگه میخواید بامیه هاتون نرم نرم باشه بامیه ها رو اول یه ده دقیقه بجوشونید من دوست دارم زیر دندون قرچ صدا بده مثل خیار شور به خاطر همین نمیجوشونم

-در صورت دلخواه می توانید در تهیه این ترشی از سبزیجات معطر شامل گشنیز، ریحان، شنبلیله، ترخون، مرزه و جعفری استفاده کنید.

-نمک ید دار برای تهیه انواع شور و ترشی مناسب نیست.

در تهیه انواع شور و ترشی بهتر است بعد از پر کردن شیشه، درب آن را محکم ببندید و چند دقیقه در آب در حال جوش بگذارید تا هوای آن خارج شود و یا اینکه ظرف ترشی را در فر ۱۸۰ درجه حدود ده دقیقه بگذارید.

انتخاب بامیه مناسب از نظر رنگ و اندازه
با توجه به اینکه رنگ و اندازه مناسب بامیه به زیبائی ترشی می افزاید بهتر است بامیه هائی با رنگ سبز روشن مایل به سفید و بدون کرک انتخاب شود. بامیه ها کاملاً شسته و در سبدی قرار گیرند تا سطح آنها خشک شود.

 انتخاب سرکه خالص (مرغوب)
سرکه خالص و مرغوب در کیفیت و مزه ترشی بامیه خیلی مؤثر است سعی شود از سرکه خالص انگور استفاده شود. هرگاه به خالص بودن سرکه اطمینان نداشتید، بهتر است آن را به مدت کوتاهی جوشانده و پس از سرد شدن مصرف نمائید.

انتخاب ظرف مناسب
ظرف نگهداری ترشی بامیه باید با مقدار بامیه نسبت مناسب داشته باشد و دارای در محکم باشد؛ پس از ریختن بامیه و سرکه در ظرف، نباید فضای خالی در آن وجود داشته باشد. انتخاب گالن یا دبه های پلاستیکی سفید با درهای پیچ دار مناسب است.

انتخاب مکان مناسب برای نگهداری ترشی
به منظور جلوگیری از کپک زدن و نرم شدن بامیه ها باید آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کرد.
در موقع استفاده ترشی، از فرو بردن قاشق آلوده به داخل ظرف ترشی اجتناب شود.
همچنین باقی ماندهٔ ترشی مورد استفاده را مجدداً به داخل ظرف اصلی نریزید بلکه آن را در ظرف کوچکتری نگه داشته و مصرف کنید تا به این وسیله مدت زمان بیشتری ترشی شما قابل استفاده بماند.
بهترین محل نگهداری ظرف ترشی طبقات پائین یخچال است.

به هر حال یه ترشی خیلی خوشمزه هست به نظرم تستش کنید.

QR Code For: طرز تهیه ترشی بامیه

درباره ی jizjiz

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.