سرخط خبرها

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ

ته چین مرغ هم از غذاهای پرطرفداری هست. البته زیاد مرسوم نیست ولی اونقدر خوشمزه هست که اگر یک بار امتحان کنین دیگه نمیتونین ازش بگذرین. امروز تصمیم به طرز تهیه ته چین رغ گرفتیم…

این غذا یکی ازخوشمزه ترین غذاهایی به شمار می رود که می توانیند درست کرده و از خوردنش لذت ببرید…

 

اکثرا  ته چین درست کرده یا توی رستورانها و مراسم خاص خورده ایم .توی بیرون که یه  برشی  کوچک با ضخامت کم و اغلب بدون گوشت به اسم ته چین کنار غذاتون می زارند که بهتره ته دیگ بگوییم.

خانم های خونه هم متاسفانه باز هم با ضخامت کم و با گوشت پخته درست می کنند.این ته چین یک روش پخت اصیل و فدیمی هست شما هم حتما ته چین ها را به این روش درست کنید.

 

 

موارد لازم برای ته چین مرغ :

  • فیله مرغ = ۷ عدد
  • پیاز = ۱ عدد متوسط
  • برنج  = ۲ پیمانه
  • زرده تخم مرغ = ۴ عدد
  • ماست چکیده = ۲ پیمانه
  • روغن مایع = ۸ قاشق سوپخوری
  • زرشک = ۱ پیمانه
  • زعفران =  به مقدار لازم
  • خلال پسته = به میزان لازم
  • نمک و فلفل =  به میزان لازم
  • روغن =  ۱ پیمانه
  • ادویه =  به میزان لازم
  • کره = به مقدار لازم
  • گلاب = در صورت دلخواه

 

طرز تهیه ته چین مرغ:

پختن مرغ

ابتدا مرغ را با کمی آب، پیاز، نمک و فلفل و ادویه جات می گذاریم تا کاملا بپزد بطوریکه بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد و سپس آنرا ریش ریش می کنیم.

 

مرغ رو همیشه بهتره در آب کم بپزین. اینطوری تمام طعمش رو به خودش میگیره و به آبش نمیده و خوشمزه تر میشه. مرغ رو در مقدار کمی آب با پیاز و کمی نمک و زردچوبه روی حرارت ملایم میگذاریم که بپزه. و بعدش ریش ریش میکنیم.

 

 

آبکش کردن برنج

خب حالا آب برنج رو با یکم روغن و نمک بذارید به جوش بیاد.

برای آبکش کردن برنج، اون رو از قبل سه چهار ساعت با نمک زیاد خیس میدیم. بعد آبش رو خارج میکنیم و برنجها رو آب میکشیم تا نمک اضافش بره. بعد در قابلمه حدود پنج لیوان آب رو به جوش میاریم و برنجهای خیس داده شده رو با مقدار کمی نمک در آب جوش میریزیم و میذاریم که بجوشه، وقتی کمی جوشید یک دانه از برنج رو برمیداریم و با ناخن نصفش میکنیم، وقتی به اندازه یک نقطه سفید وسطش خام بود آبکشش میکنیم. این بهترین راه برای آبکش کردن برنج هست.

 

برنج را آبکش کرده، بهتر است برنج را زیاد نپزیم و دانه دانه باشد.

 

دم کشیدن زعفران

زعفران رو در آب جوش میریزیم و میگذاریم تا حدود نیم ساعت دم بکشه.

 

برای تهیه ته چین

مهمترین قسمت ته چین مرغ همون ته دیگش هست، در واقع برای همین هم اسمش ته چین هست.

به این صورت که ماست و زرده تخم مرغ و نصف زعفران دم کشیده و روغن مایع و ۱ فنجان آب مرغ  ( می توان جهت لذیذتر شدن ته چین کمی آب مرغ غلیظ شده نیز به اضافه نمود)رو با مقداری برنج مخلوط میکنیم و در قابلمه نچسبی که کفش رو از قبل چرب کردیم میریزیم.

ته تابه یا قابلمه تون رو روغن بریزید و بگذارید داغ بشه. مقدار روغنتون نباید کم باشه. یعنی از حالت معمولی دم گذاشتن برنج باید بیشتر باشه.

بعدش هم مقداری از مرغهای ریش شده رو روش میچینیم. و روی اون رو یک لایه از برنج و زعفران میریزیم و روی اون رو مرغ های ریش شده میچینیم و اونقدر این کارو تکرار میکنیم تا مرغ و برنجمون تموم شه.بعش هم روش رو کاملا با قاشق فشار میدیم تا مواد فشرده بشه و بعدش روی حرارت ملایم میگذاریم تا دم بکشه. اگر دوست داشته باشین میتونین از زرشک و خلال بادام و پسته خیس داده و تفت داده در لایه ها استفاده کنین. در انتها کمی زیرش رو زیاد میکنیم تا ته دیگش بگیره و بعد از یک دقیقه زیرش رو خاموش میکنیم.

 

ابتدا حرارت را کمی زیاد می کنیم و سپس حرارات را ملایم و به مدت  سه ربع می گذاریم دم بکشد.

*قبل از خاموش کردن زیر تابه مقداری تکه های کره را روی برنج میگذاریم  در پایان ته چین را بر روی یک دیس برمی گردانیم و روی آنرا تزئین می کنیم.

 

 

وقتی که دم کشید برای اینکه راحت و یکدست از کف قابلمه جدا شه پشت قابلمه رو کمی آب سرد میزنیم و بعد در ظرفی قابلمه رو برمیگردونیم تا ته چین کامل و یکدست برگرده. میتونید روش رو با زرشک و خلال بادام و پسته خیس کرده و تفت داده تزیین کنید.

 

تو این فاصله پیاز و هویج رو خوب تفت بدین که طلایی بشه و قارچ رو بهش اضافه کنید و وقتی آبش کشیده شد مرغ پخته و ریش ریش شده رو بهش اضافه کنید و بذارید حسابی باهم سرخ بشن حالا فلفل دلمه رو اضافه کنید.

 نکات :

برنج ته چین باید دون تر برداشته بشه

در هر مرحله مواد رو با پشت قاشق فشار میدهیم

در فر با دمیا ۱۸۰ درجه سانتی گراد  به مدت ۱ ساعت و نیک زمان لازم هست

حتما فقط از رده تخم مرغ استفاده شد تا ته چین لطفیف تری داشته باشیم

QR Code For: طرز تهیه ته چین مرغ

درباره ی jizjiz

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.