سرخط خبرها

طرز تهیه شامی

با گوشت چرخ کرده خیلی غذاهای متنوعی میشه درست کرد. کتلت ها و شامی ها هم از انواع غذاهایی هستن که  میشه با گوشت هم درستشون کرد و خیلی سریع آماده میشن و صد البته خیلی لذیذ و خوشمزه ان. از اونجا که مواد لازم برای تهیه شامی ، کباب تابه ای و کتلت خیلی شبیه به هم هست، در این مطلب طرز تهیه شامی رو قرار میدیم

یکی از غذاهایی که می تواند آن را هم برای ناهار آماده کنید و هم شام، شامی است. البته علاوه بر وعده های اصلی غذا می توانید شامی را به عنوان غذایی مناسب برای مسافرت ها یا میان وعده ها نیز به کار ببرید.

این غذای خوشمزه، هم با برنج خورده می شود و هم با نان و البته یکی از خوراکی های مخصوص ماه رمضان هم به حساب می آید. به طوری که حتی در بعضی از شهرهای کشورمان، شامی هایی مخصوص ماه روزه داری نیز وجود دارد.

افزون بر کشور خودمان، مردم دیگر کشورها هم از این غذا استفاده می کنند ولی طرز تهیه و پخت شامی آنها با ما کمی تفاوت دارد. در شهرهای مختلف ایران هم شامی را به شکل های مختلف درست می کنند و به همین دلیل ممکن است طعم شامی در همه شهرهای ایران یکسان نباشد.

هنگام غروب که از سرکار بر می‌گردید و می‌بینید هنوز همسر شاغلتان به خانه نرسیده، به معنای این است که امشب
شام دیرتر از همیشه آماده می‌شود.مگر آنکه شما به عنوان مرد خانه برای درست کردن شامی سریع و راحت دست به کار شوید.

مواد لازم برای تهیه شامی :

سیب زمینی درشت = ۳ عدد
گوشت چرخ کرده = ۵۰۰گرم
پیاز درشت = ۱ عدد رنده شده
نمک – فلفل – پودر سیر و و زردچوبه =به میزان لازم
تخم مرغ = ۱ تا ۲ عدد
آرد = ۱ ق. غ
ریحان خرد شده ۴ ق.غ
روغن برای سرخ کردن
کنجد = ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شامی
طرز تهیه شامی

طرز تهیه شامی :

سیب زمینی ها را پوست گرفته و با رنده متوسط رنده کنید فقط رنده ریز نکنید که آب میندازه و اعصابتون خرد میشه.

پیاز را رنده درشت کنید. و آب پیاز را حتما بگیرید.

پیاز رنده شده را با گوشت و نمک و فلفل زردچوبه و پودر سیر به آن اضافه کرده و تخم مرغ را نیز اضافه کرده و ۱ ق. (آرد) را نیز اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کنید .

تمام مواد را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز بدید. ورز دادن خیلی مهمه چون که موجب میشه کتلت شما چسبندگی لازم را پیدا کنه و موقع سرخ کردن وا نره

سپس با دست یا به کمک قالب بصورت دلخواه فرم دهید.

روغن بریزین تو ماهیتابه و بعد از داغ شدن از این مواد به اندازه نارنگی بردارین و تو دست بهش فرم بدین، اگه دوست داشتین وسطش را هم سوراخ کنید و بذارین تو روغن با حرارت ملایم سرخ بشه.

بعد هم بذارین روی دستمال آشپزخونه که روغنش بره ، همین تموم شد، خیلیییی خوشمزه است ، درست کنید و لذتش را ببرین.

شامی را هم میشه با نان سرو کرد و به شکل ساندویچ خورد و هم میشه با برنج باشه. اگر با برنج سرو میکنین، به خاطر خشک بودنش، یا در کنارش گوجه فرنگی رو حلقه حلقه و سرخ کنین و یا براش سس رب گوجه درست کنیم.

فقط بیاد داشته باشید برای اینکه سیب زمینیها پخته شود باید از ابتدا زیر حرارت کم باشد

با سیب زمینی سرخ کرده و خیار شور و گوجه نوش جان کنید.

نکته هایی برای وا نرفتن و پف کردن کتلت و شامی

این رو هم اضافه کنم که بعضی ها برای پف کردن شامی ها و کتلت ها از جوش شیرین استفاده میکنن که باید بگم، هم باعث تلخیش میشه و هم مضره. برای پف کردن بهتره تخم مرغها رو بیشتر هم بزنیم. نکته دیگه در مورد وا رفتن اینه که به طور کلی دلیل وا رفتن شامی ها و کتلت هایی که با گوشت درست میشن، آب پیاز هست. بهتره که آب پیاز رو بعد از رنده کردن بگیریم تا این مشکل پیش نیاد.

اگر باز هم احساس میکنین ممکنه وا بره، میتونین از یکی دو قاشق غذا خوری آرد ترجیحا (نخودچی) استفاده کنین. مطمئن باشین وا نمیره.

QR Code For: طرز تهیه شامی

درباره ی jizjiz

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.