سرخط خبرها

طرز تهیه عدسی

 

طرز تهیه عدسی

 

حتما همه‌تون تا حالا هزار بار عدسی خوردید. شاید بگین اینم کاری داره که اینجا میذاری؟ اما خب دلم میخواد هرچیزی که درست می کنم اینجا داشته باشم حتی اگه خیلی ساده باشه. شاید یه روزی به درد بچه هام بخوره! بماند که این غذا رو با همه سادگیش خیلی دوست دارم. واسه بچه ها هم چون منبع خوب آهن هست خیلی مفیده.

مواد لازم عدسی :

عدس : دو لیوان 
روغن : ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
پیاز بزرگ : ۱ عدد برای پیاز داغ

سیب ‌زمینی : متوسط یک عدد
رب گوجه فرنگی : ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه عدسی  :

ایتدا عدس ها را پاک کنید . سپس عدس را از ۲۴ ساعت قبل با نمک خیس کنید و آب آنرا عوض کنید . با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود .

عدس ها را با روغن و آب ( یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید ) بپزید .

پس از پخت کامل عدس ها – پیاز ها رو در روغن سرخ می کنیم. در مراحل پایانی سرخ ‌شدن پیاز، به آن یک قاشق چای‌خوری سرخالی زردچوبه هم اضافه کرده. وقتی پیاز ها طلایی شد رب گوجه و نمک و فلفل (  یا هر نوع ادویه که می پسندید ) اضافه کنید .

حالا عدس های پخته شده رو به مخلوط پیاز و رب اضافه می کنیم. و می گذاریم تا جا بیوفته. 

قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید . حواستون باشه که عدسی تون نباید زیاد آبدار باشه ها.

 

 

 چند تا روش برای لعاب دادن به عدسی داریم:

 

۱- رنده کردن سیب زمینی خام توی غذا

۲- رنده کردن سیب زمینی آبپز توی غذا

۳- حل کردن یکی دو قاشق آرد توی آب سرد و اضافه کردن به غذا

۴-سیب زمینی رو نگینی خرد کنین و وقتی عدس نیم پز شد به عدسی اضافه کنید تا خوراکتون لعاب بندازه و می‌گذاریم عدسی جا بیفتد. 

 

سرو عدسی :

آنرا با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید .

اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم میشود .

 از شنبلیله خشک ، مرزه یا هر سبزی معطر دیگری برای سرو عدسی استفاده کنید.

امیدوارم دوست داشته باشین. نوووووووووش جان

 

 رازهای عدسی

از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعده‌ها استفاده می‌شده آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت می‌شده اما امروز ما یکی از واردکننده‌های این ماده غذایی هستیم. برای پخت عدسی نیز نکته‌هایی وجود دارد که ما به ۸ مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم که عبارتند از:

– عدس بسته‌بندی بخرید. توجه کنید که بسته‌بندی آن چروک و سوراخ‌سوراخ نباشد. در ضمن، وقتی در کاسه‌ای از آب آن را خیس می‌کنید، عدس‌ها ته ظرف باقی بمانند و به سطح آب نیایند. به علاوه از خریدن عدس‌های فله‌ای نیز خودداری کنید زیرا امکان دیرپز بودن آن‌ها وجود دارد.

– برای آنکه نفاخی عدس گرفته شود آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا می‌شود.

– برای آنکه عدس‌ها سریع‌تر پخته شوند ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدس‌ها را نیز اضافه کنید و بعد از این مرحله به عدس، آب اضافه کنید. با این کار عدس‌ها سریع‌تر می‌پزند.

– ادویه و چاشنی‌های این غذا را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس می‌شوند و هم عطر و بوی ادویه‌ها از بین خواهند رفت.

– به عنوان ادویه به این غذا زیره بزنید و اگر تمایل دارید در آن گلپر بریزید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب این غذا آب‌لیموی تازه است.

– اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیب‌زمینی استفاده کنید.

– برای خوشمزه‌تر شدن عدسی به آن سیب‌زمینی نگینی شده اضافه کنید و هرگز از گوشت استفاده نکنید زیرا عدسی، غذایی است که گوشت ندارد.

– عدسی غلظت مشخصی دارد، بهتر است نه خیلی رقیق باشد و نه مانند حلیم غلیظ بلکه مانند آشی نسبتاً غلیظ باید پخته و سرو شود.

– از شنبلیله خشک ، مرزه یا هر سبزی معطر دیگری برای سرو عدسی استفاده کنید.

– مهمترین چیز ریختن  پیاز داغ فراوون توی این غذاست تا طعمشو خوب بکن

-زدن رب هم اختیاریه یعنی اگه دوست دارید رنگ عدسی عوض نشه می تونید حذفش کنید.

 

 

QR Code For: طرز تهیه عدسی

درباره ی jizjiz