سرخط خبرها

طرز تهیه قهوه

نوشیدنی قهوه نوعی نوشیدنی گرم است که از دانه برشته شده قهوه که از گیاه قهوه بدست می آید، تهیه می شود. این نوع نوشیدنی همچون چای، جایگاه خاصی در انواع نوشیدنی های گرم دارد. با اضافه نمودن مواد مختلف به نوشیدنی قهوه و همچنین با روش های مختلف دم کردن آن، انواع متفاوتی از این نوع نوشیدنی را تهیه می کنند.

وجود انواع قهوه مثل قهوه فرانسه، اسپرسو و … هنوزم که هنوزه برای بسیاری از قهوه دوستان هیچی جایِ «قهوه ترک» رو نمی‌گیره، مخصوصا که همراه با یک شیرینی کم شیرین باشه. شاید به این دلیل که قهوه ترک به مذاقِ اکثر ایرانی‌ها سازگارِ. البته به قهوه‌ی ترک قهوه‌ی ارمنستان هم گفته می‌شه و تو ایران هم خیلی رایجِ، در بسیاری از کشورهای اطراف مثل ترکیه و ارمنستان هم به عنوان یک نوشیدنی سنتی همچنان متداولِ.

دم کردن قهوه یکی از چیزهایی که خیلی ها دوست دارن بدانند، خیلی از افراد طرز دم کردن قهوه را به صورت صحیح نمی دانند، در این بخش از سایت جیزجیز قصد داریم تا شما را با روش دم کردن قهوه به صورت صحیح آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

برای درست کردن قهوه ترک باید از پودر دانه های قهوه ی تازه برشته شده استفاده کنید. دانه های قهوه را در هاون بکوبید یا آسیاب کنید و پودر قهوه درست کنید. همچنین می توانید برای اینکه تجربه بهتری از درست کردن قهوه داشته باشید از قهوه جوش مخصوص استفاده نمایید.

راز یک قهوه عالی اماده سازی ان با حرارت ملایم است ، بهتر است برای تهیه قهوه ترک مانند دیگر قهوه‌ها از پودر دانه‌های قهوه تازه برشته شده استفاده کنید چون عطر و طعمی عالی خواهید داشت.

روش های مختلف دم کردن قهوه :

برای تهیه نوشیدنی قهوه، قهوه را می توان به صورت های مختلف دم کرد.

جوشاندن قهوه :
یکی از روش های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاور میانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می رود، این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به قهوهجوش آید. این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می کنند. برای این کارچند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می کنند.
قهوه ترک به این روش تهیه می شود. قهوه بدست آمده، نوشیدنی غلیظی است که رویش کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است.

دم کردن قهوه :
این نوع قهوه معمولاً به عنوان قهوه ترک شناخته می شود و روش درست کردن آن در سراسر خاور میانه به یک شکل است. بنابراین به عنوان قهوه خاورمیانه هم شناخته می شود. در یونان در پاسخ به حمله ترکیه به قبرس در سال ۱۹۷۴ نام آن را به قهوه یونانی تغییر دادند که در حقیقت همان قهوه ترک است اما با یک نام متفاوت.

 طرز تهیه قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک

مواد لازم درست کردن قهوه ترک :

  • دانه های قهوه / پودر قهوه = ۱ قاشق چای خوری سر پر (۵ گرم) به ازای هر فنجان
  • آب سرد (در صورت تمایل می توان شیر را جایگزین آن کرد) = ۱ فنجان آب (پیمانه: فنجان قهوه ترک) ( با اب سرد کف خامه ای خوبی روی قهوه ایجاد میشود  )
  • شکر / قند = ۱ تا ۳ حبه قند و یا ۱ قاشق چای خوری شکر برای هر فنجان (بسته به ذائقه می‌تواند بیشتر یا کمتر باشد.)
  • عطر و طعم دهنده های لازم
  • قهوه جوشدانه های قهوه را انتخاب کنید. بهترین نوع آنها برای قهوه ترک عبارتند از: موکا، جاوا و وینی برشته شده. همچنین دانه های کمتر روغنی عربی هم انتخاب مناسبی است. دانه های قهوه را خوب آسیاب کنید. پودر قهوه تادانه ن باید یکدست باشد و خیلی خوب آسیاب شده باشد. پودر قهوه آماده هم می تواند برای این کار مورد استفاده قرار گیرد، البته پودر قهوه زیاد تازه نیست.
     طرز تهیه قهوه ترک
    طرز تهیه قهوه ترک

    به اندازه ی هر فنجان یک قاشق مرباخوری سر پُر قهوه ترک داخل قهوه جوش بریزید. بسته به میزان شیرینی دلخواه، قند یا شکر اضافه کنید. به اندازه ی هر فنجان قهوه، یک فنجان آب بریزید. تا وقتی که شکر خوب حل شود، محتوی داخل قهوه جوش را بهم بزنید. قهوه جوش را روی کوچک ترین اجاق گاز و با کمترین دما بگذارید تا به آرامی قوام بیاید. قهوه را تنها نگذارید و هر از گاهی چشمی به آن بیاندازید.

    برای قهوه، “پیمانه” فنجانی هست که قرار است قهوه داخل آن سرو شود. در ضمن آب معمولی (شیر آب) برای دم کردن قهوه مناسب است.
    اگر می خواهید عطر و طعم خوبی به قهوه تان بدهید می توانید مانند نسخه عربی آن مواد زیر را اضافه کنید:
    ۲/۱ قاشق چای خوری دانه هل خرد شده یا ۸/۱ قاشق چای خوری هل و دارچین و جوز و میخک.
    مخلوط را با یک چنگال یا قاشق کوچک -مثل حرکت هم زدن تخم مرغ- خوب هم بزنید. چنگال بهتر از قاشق پودر خشکقهوه و آب را با هم مخلوط می کند.

    قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به جوش بیاید. در مدتی که روی حرارت قرار دارد آن را هم نزنید. هر چه حرارت کمتر باشد قهوه طعم بهتری پیدا خواهد کرد. قهوه جوش را به حال خود رها نکنید.
    مشاهده می کنید که قهوه شروع به کف کردن می کند. وقتی که کف شروع به بالا آمدن کرد، آن را با قاشق داخل فنجان بریزید زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد و کف تا دهانه ظرف بالا آمد، قهوه جوش را از روی اجاق بردارید و وقتی قهوه کمی از حالت جوش درآمد آن را داخل فنجان مخصوص قهوه ترکی بریزید. فنجان های مخصوص قهوه ترکی کوچکتر از فنجان های معمولی است. اگر فنجان مخصوص ندارید از فنجان کوچک معمولی استفاده کنید.

    اگر قهوه تان خیلی کف دارد آن را با قاشق بردارید. سپس قهوه جوش را مجدداً روی اجاق بگذارید و همین کار را برای فنجان بعدی تکرار کنید.
    برای اینکه کف قهوه از بین نرود، از کناره فنجان قهوه را داخل آن بریزید نه از وسط آن. کف قهوه گاهی اوقات در اسپرسو و در کشورهای اروپای غربی crema نامیده می شود که مانند کف شیر به نظر می رسد در حالی که داخل آن شیر ندارد.

    *نکته : قهوه ترک را با ۱ لیوان اب سرد سرو کنید ، اب سرد را قبل از نوشیدن قهوه مصرف میکنند تا طعم دهان تازه شده و مزه قهوه قوی تر حس شود.

    دور و بر فنجان را تمیز کنید. خیلی بد است که قهوه روی لبه فنجان یا زیر نعلبکی آن ریخته شده باشد.
    یک قطعه راحت الحلقوم -آب نبات آدامس مانندی که روی آن پودر شکر ریخته شده است- کنار آن برای شیرین کردن دهان پس از خوردن قهوه سرو کنید.
    قهوه ترک را به آرامی می نوشند. حداقل یک دقیقه قبل برای برداشتن فنجان کوچک و نوشیدن قهوه صبر کنید.

    دوست داشتنی ترین وقت رسیده و می توانید در گوشه ای دنج و یا در هم صحبتی با دوست تان قهوه را نوش جان کنید.

    انواع نوشیدنی قهوه :

    قهوه تلخ : نوعی قهوه ی دم کرده است که بدون شکر، شیر و دیگر مواد افزودنی مصرف می شود.

    شیر قهوه : قهوه ای است که پس از تهیه ی آن، شیر و گاهی شکر اضافه می کنند.

    کاپوچینو : نوعی اسپرسو است که با شیر کف کرده و گاهی شکر و کاکائو تهیه می شود.

    قهوه معطر :
    در برخی کشورها، به نوشیدنی قهوه مواد مختلفی اضافه می نمایند. شکلات یکی از مرسوم ترین این مواد است که یا روی قهوه آماده شده می پاشند یا همراه با قهوه هنگام دم کردن، مخلوط می کنند. البته از برخی ادویه جات از جمله دارچین، جوز هندی، هل و.. هم برای معطر نمودن قهوه استفاده می کنند.

    قهوه یونانی یا قهوه ترک :
    این نوع قهوه را با جوشاندن پودر بسیار ریز قهوه در آب تهیه می کنند. این نوع قهوه را داخل قوری مسی که دسته بلندی دارد و سر آن باز است درست می کنند. زمانی که قهوه را داخل فنجان می ریزند، صافی نمی گذارند و بنابراین، پودر قهوه که دیگر به تفاله قهوه تبدیل شده است هم داخل فنجان می ریزد. معمولاً فنجان را تا مدتی حرکت نمی دهند تا این پودر قهوه کاملاً ته نشین شود. گاهی به این نوع قهوه ادویه و شکر هم اضافه می کنند.

    بعضی حقایق درباره قهوه ترک یا چطور قهوه ترک بهتری درست کنیم؟
    •    فوم روی قهوه بسیار مهم است، برای اینکه قهوه فوم خوبی داشته باشد پیشنهاد می‌شود که از قهوه‌جوش استفاده کنید، قهوه جوش‌ها دهانه‌ی باریکتری نسبت به شیر جوش‌ها دارند و به این ترتیب نتیجه‌ی بهتری خواهید داشت.
    •    اگر دوست دارید قهوه ترک بهتری آماده کنید از قهوه‌جوش‌های حرفه‌ای که از جنس مس هستند استفاده کنید.
    •    بعضی از افراد برای ملایم کردن طعم قهوه به جای آب از شیر استفاده می‌کنند، نمی‌خواهیم بگوییم این روش به کل اشتباه است اما قهوه خورهای حرفه‌ای که طعم قهوه را دوست دارند از این روش استفاده نمی‌کنند.
    •    حتما سعی کنید از محلی که قهوه خوب و آماده در اختیار دارد قهوه ترک مرغوب تهیه کنید.
    •    پس از آماده شدن قهوه ابتدا فوم آنرا به صورت جداگانه در فنجانهای قهوه بریزید.

QR Code For: طرز تهیه قهوه

درباره ی jizjiz

۲ دیدگاه

  1. عالیییییی دمت گرم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.